Dwaallicht Festival, Zaterdag 25 februari
de Plusband De Plusband

Al 9.9 jaar zorgt de Plusband uit Ermelo voor onvergetelijke avonden door heel Nederland. 25 februari is hierop geen uitzondering; dan zal de Plusband het Ermelose Dwaallicht Festival afsluiten. Het repertoire van de band gaat van Elvis Presley tot Guus Meeuwis en krijgt gegarandeerd alle voetjes van de vloer. Voor iedereen feest!

De Plusband sluit de avond van 22.30 tot 23.30 uur af op het Molenaersplein. .

Bobbie Wall & Martine Bakker Bobbie Wall & Martine Bakker (singer-song/literatuur)

Bobbie Wall, singer-songwriter van soulvolle country-popliedjes, en Martine Bakker, schrijver van journalistieke, culturele en humoristische verhalen, slaan de handen ineen. Samen presenteren ze een muzikaal en literair programma waarbij ze inspelen op de vraag: met wie deel je je leven?

De artiesten kennen elkaar al van kinds af aan, groeiden op in hetzelfde Flevolandse dorp en wonen nu beiden in Amsterdam. Toch hebben zij hele andere keuzes gemaakt in hun leven. Bobbie wordt snel verliefd, heeft haar hele leven al vriendjes en woont samen met haar liefde waar ze al tien jaar mee is. Martine reisde in d'r eentje de wereld rond, woonde een tijd lang in Engeland en heeft net met zichzelf een appartement gekocht.

Bobbie schrijft liedjes over de liefde, Martine schrijft verhalen over haar avonturen. Samen vertellen en bezingen ze verhalen die verrassend goed bij elkaar passen en laten zien: ook al ben je alleen, dan ben je niet per se eenzaam, en als je samen bent, kun je je ook alleen voelen. Herkenbaar voor iedereen die wel eens alleen is geweest. Of samen. Of ademt.

Onderdeel van Wilde Wolven route directions_walk
Gitaarduo De Bruijn & Visser Gitaarduo De Bruijn & Visser (klassiek)

Het Nederlands-Hongaarse Gitaarduo De Bruijn & Visser vormt sinds 2014 een duo. Beide zijn op klassiek gitaar afgestudeerd en nu werkzaam in Ermelo en omgeving. Tijdens het Dwallicht festival spelen ze onder meer werken van Tiersen (muziek uit de film Amelie), Pujol en Van der Staak (Zuid-Amerikaanse muziek).

Onderdeel van Wilde Wolven route directions_walk
Bovenste Knoopje Open (kleinkunst) Bovenste Knoopje Open (kleinkunst)

Er raast een trein door het vlakke land. Aan boord: twee jonge knapen, recht voor je in de tweezits. De zon dendert de coupé binnen, buiten veranderen slootjes in snelwegen en de tijd tikt door. Stap aan boord van een muzikaal, poëtisch en humoristisch kleinkunstprogramma en reis mee naar een onbekende bestemming.   Bovenste Knoopje Open

Onderdeel van Wilde Wolven route directions_walk
Bonusmateriaal (kleinkunst) Bonusmateriaal (kleinkunst)

Bonusmateriaal is een scherp, snel en gevat cabaret duo bestaande uit Roy Hoogervorst en Anna Charnock. Na hun ontmoeting op de Paul van Vliet Academie in 2014 is er een hoop gebeurd, want na het winnen van het open podium in Theater De Muze in Noordwijk hebben ze ook de publieksprijs van het Utrechts Cabaret Festival in de wacht gesleept.

Verder timmeren zij hard aan de weg om eind juni van dit jaar af te studeren met een avondvullend programma en komen speciaal naar Ermelo om een nieuw gedeelte van hun afstudeerprogramma te try-outen!

Onderdeel van de Zwalkende Zwijnen route directions_walk
Duo Daphne Visser en Sunghee Jo Duo Daphne Visser en Sunghee Jo (klassiek)

De Nederlandse sopraan Daphne Visser en de in Zuid-Korea geboren pianiste Sunghee Jo hebben beide hun Master behaald aan het Utrechts Conservatorium. Daphne heeft haar eigen zangpraktijk Studio Visser in Ermelo en maakt deel uit van het bestuur van Groevenbeek Klassiek. Sunghee heeft als repetitor onder andere ervaring opgedaan bij de Reisopera, Artivocaal en Studio32. Daarnaast is Sunghee vaste repetitor bij het Operakoor Dordrecht. Daphne en Sunghee zijn beiden verbonden aan het internationale operagezelschap Bold Opera On the Move.
Sunghee is vaste repetitor en Daphne is daar afgelopen seizoen te horen geweest als La Contessa in de Nozze on the Move en zal daar komend Seizoen in De Toverfluit (Mozart) in bewerking van Frank Groothof te horen zijn.

In de eerste editie van HET DWAALLICHT festival zal het duo "Frauenliebe und Leben" van Robert Schumann ten gehore brengen. Al dwalend gaan we door de levensloop van een vrouw. Verliefd, verloofd, getrouwd, een kindje, maar dan slaat het noodlot toe. Haar gedachten dwalen nog eenmaal af naar de tijd dat alles nog goed was...

Onderdeel van de Zwalkende Zwijnen route directions_walk
Jordi Repkes (singer-song) Jordi Repkes (singer-song)

DJordi Repkes is al vanaf z’n 5e onafscheidelijk van zijn gitaar en het maken van muziek. Hij staat bekend om z’n melodische en virtuoze gitaarspel, waarmee hij tevens de finale wist te bereiken van de ‘Sena Guitar Awards’. Ook stond hij eerder al op Pinkpop en vloog hij met acts als Dj Bakermat, George McCrae en de Coronas de hele wereld over. Op het Conservatorium van Amsterdam kwam hij erachter dat het schrijven van eigen songs een nieuwe dimensie geeft aan zijn leven als muzikant.
Op zijn eerste album brengt Jordi zijn verhalen en ideeën, die recht uit zijn hart komen, gecombineerd met prachtig en gevarieerd gitaarwerk. Zijn muziek valt het best te omschrijven als Americana-Pop. Bekende invloeden zijn Ryan Adams, Dire Straits en Pink Floyd. Zijn eerste album ‘Times Like These’ werd begin 2016 gereleased in een bomvol Merleyn in Nijmegen en is te beluisteren via Spotify en Itunes.`

IJordi Repkes bracht op 17 december 2016 zijn nieuwe single 'So Small' uit. De jonge muzikant heeft voor zijn single bepaald niet met de minste samengewerkt. Zo speelt percussionist Jeroen de Rijk (o.a Micheal Jackson) mee, en wordt de mastering verzorgd door Peter Brussee (o.a Jan Akkerman, Amsterdam Klezmer Band en Herman Brood)   spotify

 
Onderdeel van de Zwalkende Zwijnen route directions_walk
Trio Bondarev, De Wit en Van Rhijn (jazz) Trio Bondarev ǀ De Wit ǀ Van Rhijn (jazz)

Het Amsterdamse jazztrio Bondarev | De Wit | Van Rhijn werd begin 2014 opgericht door jazztrompettist Evgenii Bondarev. In hun zoektocht naar harmonische vrijheid, vonden de muzikanten elkaar in deze bezetting zonder harmonie-instrumenten, zoals piano of gitaar. Daarbij laten zij zich inspireren door grootheden zoals Sonny Rollins, Joshua Redman en trompettist Avishai Cohen, die dit trio-format inmiddels tot een beproefd recept hebben gemaakt.

Stijn de Wit: “De harmonische en ritmische vrijheid vereisen in deze bezetting een sterke onderlinge connectie, alertheid en intuïtie. Wij ervaren daardoor veel creatieve vrijheid en de interactie gaat soms razendsnel. Dat maakt het ook voor óns spannend en uitdagend. Maar nóg belangrijker is dat de combinatie van onze muzikale persoonlijkheden klopt. We versterken elkaar. Dat inspireert!”

Het trio speelt klassiekers uit het standard repertoire met muzikale ruimtelijkheid en veel gevoel voor traditie. De concerten zijn avontuurlijk, persoonlijk en ‘in the moment.’

Onderdeel van de Haastige Hazen routedirections_walk
Nick Scholten (klassiek) Nick Scholten (klassiek)

Nick Scholten, harpist, werd als jong talent in 2008 geselecteerd om op het World Harp Congress te spelen. Hij studeerde zijn soloprogramma Master of Music bij de internationaal gerenommeerde harpiste Erika Waardenburg aan het Conservatorium van Utrecht. Hij studeerde daarnaast orkestspel bij Petra van der Heide (eerste harpiste Concertgebouworkest) en Sandrine Chatron (eerste harpiste Nederlands Philharmonisch orkest). Hij was prijswinnaar bij het SJMN in 2009 en was tweemaal eerste prijswinnaar van de Auditie Training Harp van het Conservatorium van Amsterdam in 2011 en 2013.

Als solist voerde Nick de soloconcerten van Mozart, Debussy, J.C. Bach en Henk Badings uit. Hij speelde bij vele orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, de Nieuwe Philharmonie Utrecht en Het Promenade Orkest. Bij het KCO speelde hij projecten onder leiding van chef-dirigent Mariss Janssons. Nick is ook sinds 2011 de vaste harpist van het NoordPool Orkest, een nieuw orkest voor lichte muziek. Naast samenwerking met orkesten vormt hij het viool/harp Duo Spinoza met violist Samuel Tamarit Otero. Hij legt zich ook toe op koorbegeleiding en kent een uitgebreid repertoire voor koormuziek met solo harpbegeleiding.

Onderdeel van de Haastige Hazen routedirections_walk
Jasper Smit (kleinkunst) Jasper Smit (kleinkunst)

Jasper Smit (finalist Cameretten 2015) zingt over hele dikke vrienden, gemiste bussen, vioolmeisjes, op de Kalverstraat-met-hotel komen en katten. Want dat zijn kak-belangrijke onderwerpen. Met een grote glimlach gooit hij bommetjes in liedjes-vorm: vaak grappig, altijd schurend, schaamteloos eerlijk.

‘Hilariteit en ontroering gaan hand in hand, en zowel qua mimiek als tekstueel bespeelt de ervaren Jasper met gemak het podium en publiek. Jasper kan remmen en gas geven. Hij durft stiltes te laten vallen, om uiteindelijk (...) publiek en jury in te pakken’ - Jury Cameretten Festival

‘Zanger van scherpe en grappige liedjes, waarbij hij zichzelf zeer kundig op de gitaar begeleidt’ - De Volkskrant.

Onderdeel van de Haastige Hazen routedirections_walk
Niveo (gipsy jazz) Niveo (gipsy jazz)

NIVEO is een gypsy jazz combo bestaande uit Pauline de Vet (viool en zang), Chris den Dulk (gitaar) en Benjamin van Bilsen (contrabas).

Zuid-Amerikaanse ritmes, swingende jazzy uptempo songs, bekende popliedjes en verrassende volksdansen wisselen elkaar in hoog tempo af. De muziek is uitnodigend en activerend, voor jong en oud, gevarieerd en hip. Daarmee weet Niveo het publiek te boeien en u kunt, mocht u dit willen, heerlijk dansen.

Onderdeel van de Kruipende Kevers route directions_walk
Andries Tunru (comedy) Andries Tunru (comedy)

Cabaretier Andries Tunru vult de ruimte met zijn spel en je hoofd met zijn verhalen. Venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. Won in 2016 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en de jury- én publieksprijs op het Amsterdams Studenten Cabaret Festival.

Andries studeerde in 2015 als cabaretier af aan de Koningstheateracademie met zijn avondvullende programma “Vlees, vis, wal en schip”. De jury over deze voorstelling: “Zeer sterke verteller, veel fantasie, goeie grappen: wat komt er de komende jaren een fantastische cabaretier bij op de Nederlandse podia”.

Naast cabaretier is Andries columnist voor Radio 1 en improvisatieacteur bij improgroepen Flunknarf en Beperkt Houdbaar. Bovendien schrijft hij zijn bio's in de derde persoon zodat het lijkt alsof hij daar een mannetje voor heeft.

Onderdeel van de Kruipende Kevers route directions_walk
 Eelke Ankersmit (singer-song) Eelke Ankersmit (singer-song)

3 juli 2016 won Eelke Ankersmit de titel ‘Mooie Noten 2016’. In samenwerking met This Could Be Your Music Label verscheen in september 2016 de debuut EP ‘Old Friend’. Deze EP werd zelfstandig opgenomen en geproduceerd. Met Uncle P. Management & Bookings aan zijn zij verzorgde Eelke het afgelopen jaar optredens door het hele land. Memorabel zijn shows in de kleine en grote zaal van Paradiso, de Melkweg, het Vondelpark Openluchttheater, op Festival The Brave en het verzorgen van het voorprogramma van Douwe Bob in een uitverkochte Roepaen.   eelkeankersmit.com

 
Onderdeel van de Kruipende Kevers route directions_walk