Openingsconcert Immanuelkerk

Regioharmonie De Verbinding

[harmonieorkest]

Regioharmonie De Verbinding - Dwaallicht Festival 2024

Regioharmonie De Verbinding bestaat sinds september 2021 en repeteert elke donderdagavond in Harderwijk onder leiding van dirigent Richard Vrijhoef.

Als Regioharmonie werken de muzikanten graag mee aan allerlei festiviteiten in de regio, zoals Koningsdag of het Ermelose Fête de la Musique, maar ook gelegenheden zoals Dodenherdenking en de Volkskerstzang in het Dolfinarium. Daarnaast geeft Regioharmonie De Verbinding concerten in verschillende gemeenten.

Het repertoire is afwisselend en varieert per gelegenheid; het gaat van originele muziekstukken voor harmonie tot arrangementen van bekende werken en van klassieke muziek tot popmuziek.

Een klein voorproefje:

Zie ook:
www.regioharmonie-deverbinding.nl

Afterparty Foyer Huis van Ermelo

Folk University Jazz Band

[jazz]

Folk University Jazz Band - Dwaallicht Festival 2024

De band bestaat uit een 6-tal enthousiaste muzikanten uit Harderwijk e.o. De naam van de band verwijst naar het universiteits verleden van de stad Harderwijk.

Vanaf de oprichting in 1991 heeft de band zich de improviserende muziekstijl eigen gemaakt zoals die ontstond in New Orleans, de klassieke jazz. Ze maakten zelf een studiereis naar deze plaats. De Folk University Jazzband is een graag gezien orkest op feesten, partijen en festivals. Veel gevraagd o.a. in winkelcentra, op beurzen, markten of dorps- en stadsevenementen.

De band brengt een mix van gezellige dixieland jazz en bekende deuntjes, waarbij elke liefhebber van jazz-oude-stijl aan zijn trekken komt. Het kenmerk is een vrolijk en muzikaal gebeuren overal waar een spontane lach muzikaal ondersteund of opgeroepen moet worden.

Een klein voorproefje:

Zie ook:
www.folkuniversityjazzband.nl

TrioCtotdeDerde - Dwaallicht Festival 2024

Trio c tot de derde

De drie musici Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) vormen samen Trio C tot de derde. Ze laten zich inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek.

Door hun ontembare drang tot improviseren geven ze traditionele melodieën vaak bijzondere en onverwachte wendingen en creëren ze een uniek geluid. Al improviserend spelen ze niet alleen met elkaar, maar ook naar elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen…

Zie ook: trioctotdederde.nl

Een klein voorproefje:

Juliet - Dwaallicht Festival 2024

juliet

Juliet is het alias van de Amsterdamse muzikant en tekstdichter Julia Schellekens (28). Met haar authentieke stem en scherpe teksten staat Juliet voor een herkenbaar geluid binnen de Nederlandstalige luisterpop. Ze zingt over klein zeer en grote gedachten. Sommige mensen zullen Juliet kennen van haar komische 30 seconden-liedjes op Tiktok die regelmatig viraal gaan.

Julia schrijft al liedjes sinds haar allereerste pianoles op tienjarige leeftijd. Haar eerste kennismaking met het publiek (en vice versa) heeft ze met het succesvolle indie folk-duo Sam & Julia. In 2020 studeert ze af van de pop-opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam. In datzelfde jaar brengt Juliet haar eerste single ‘Raamkozijn’ uit.

Zie ook: julietzegt.nl

Een klein voorproefje:

Knoop Ensemble - Dwaallicht Festival 2024

knoop ensemble

Het Knoop Ensemble treedt sinds 2015 regelmatig op in wisselende samenstellingen. De naam dankt het ensemble aan Laurens en Heleen Knoop. De zus van Heleen, Alies van der Hoeven, en Jan Mannee completeren het gezelschap.

Het ensemble heeft regelmatig opgetreden tijdens de zaterdagmiddag inloopconcerten in de Amersfoortse Sint Joriskerk en in de Muzerije, de landelijke ‘concert-schuur’ van Gerrit ‘t Hart in Ermelo.

Het repertoire wordt meestal bepaald door de voor de gelegenheid beschikbare musici. Als viertal werden bijvoorbeeld dubbelconcerten van Bach en Vivaldi gespeeld. Maar het repertoire gaat verder dan de barok tot aan Piazzolla en Pärt toe.

Samenstelling:
Heleen Knoop – viool
Alies van der Hoeven – viool
Laurens Knoop – contrabas
Jan Mannee – toetsen

Koop hier uw ticket voor de Zwalkende Zwijnen route: 

TICKET KOPEN
Nice’n’Easy - Dwaallicht Festival

Nice’n’Easy

Een band die jazzy nummers en chansons speelt. Nice staat voor aangenaam en Easy voor prettig om naar te luisteren, maar is tegelijkertijd ook een jazznummer.

De band bestaat uit toetsenist / accordeonist John van der Wal en contrabassist Dennis Offenberg. Deze twee hebben een berg ervaring op het gebied van jazz.

De zangeres is Marja de Boer, met een geschoolde stem. Het slagwerk is in handen van Piet Smit.

Een klein voorproefje:

Albatroskwartet

Het Albatroskwartet is eind 2019 ontstaan en heeft inmiddels diverse concerten gegeven. De opzet is daarbij laagdrempelig en eigenzinnig: het kwartet kiest de delen die zij mooi vindt om voor het publiek te spelen en tijdens het concert vertelt één van de leden tussen de composities door hoe de muziekstukken met elkaar verbonden zijn. Voor deze concerten wordt altijd gezocht naar een balans tussen klassieke en lichte stukken om een zo breed mogelijk publiek te boeien. Zo maken de luisteraars een reis door de tijd via componisten van vroeger en nu.

De leden zijn: Johannes Hulshof – cello, Geraldine Ligtermoet – altviool, Hanneke van Veen – viool 2, Martijn Plomp – viool 1.

Edouard - Dwaallicht Festival 2024

Edouard

Edouard bezit als geen andere artiest de gave om het geluid van Brel, Aznavour, L.Cohen (en andere singer-songwriters) met respect voor het origineel in een eigen versie neer te zetten.

Hij is in 1973 in de Bourgogne geboren en in 2001 naar Nederland gekomen. Hij begon zijn zangcarrière in een popband maar realiseerde zich al snel dat zijn passie ergens anders ligt: chansonnier en singer/songwriter.

Edouard is vooral gewaardeerd om zijn charmante presentatie en warme stem. Hij is uitstekend in staat zijn publiek in vervoering te brengen en mee te slepen in een heerlijke melancholie.

Zie ook: www.edouardvdv.com

Een klein voorproefje:

Koop hier uw ticket voor de Wilde Wolven route: 

TICKET KOPEN
Hanneke Rouw - Dwaallicht Festival 2024

hanneke rouw

Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Zie ook: www.hannekerouw.com

Een klein voorproefje:

Re-Fill - Dwaallicht Festival 2024

re-fill

24 strings, 3 stemmen, 1 tambourijn, nog meer percussie, 2 bluesharps, 8 voeten zonder rust…. En een heel breed repertoire! Allemaal nodig voor lekkere, toegankelijke Folk voor elk moment.

Verhalende songs van o.a. Neil Young, Bob Dylan, Luka Bloom, Christy Moore, Dubliners, Paddy Reilly, Bruce Springsteen en heel veel andere helden uit de Folk. Tijdens dit mooie Dwaalicht Festival legt Re-Fill de nadruk op ‘samen doen’.

Re-Fill is ontstaan doordat Jos Jongeling folksessies organiseerde en ook tijdens straatoptredens zo nu en dan versterking kreeg van collega muzikanten. Dit beviel zo goed dat Jos besloot een soort format te gaan hanteren waarbij telkens een groep muzikanten werd samengesteld afhankelijk van de behoefte van dat moment.

Een klein voorproefje:

Arda's Angels Nonnenkoor - Dwaallicht Festival 2024

Arda’s nonnenkoor

Sinds september 2022 is op een spontane manier een zanggroepje ontstaan met een aantal dames die op les zijn bij Arda Konings. Met als uitsmijter een leuke nonnenact, waarbij het nummer ‘I will follow Him’ uit Sister Act niet ontbreekt op het programma! Verder bestaat het repertoire inmiddels uit herkenbare, oudhollandse liedjes zoals ‘Het Dorp’ – ‘Roosje, m’n Roosje’- ‘De glimlach van een kind’ – ‘Laat me’, maar ook nummers van Abba, The Beatles, en vele andere! Alle liedjes worden meerstemmig gezongen. Zo weten de nonnen er altijd een gezellig feestje van te maken met elkaar!

Het nonnenkoor heeft optredens verzorgd in diverse tehuizen zoals een vakantieoord voor ouderen en woon- en zorgcentra in de regio, zoals hotel IJsselvliedt, De Amaniet, Kroondomein, De Herbergier en een privé huiskamerconcert.

Zie ook: www.ardakonings.nl

Koop hier uw ticket voor de Kruipende Kevers route: 

TICKET KOPEN
Arwen Ensemble - Dwaallicht Festival 2024

arwen ensemble

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart speelt dwarsfluit, Karin Vrieling klarinet en Simone Colicchia accordeon. De instrumentcombinatie biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden. Vaak gehoorde opmerkingen na een optreden zijn: ‘wat een bijzondere combinatie’ en ‘wat klinkt dat mooi samen’.

Arwen speelt muziek die uiteenloopt van bekende en onbekende klassieke tot hedendaagse composities en volksmuziek, waaronder ook werken die speciaal voor het ensemble gecomponeerd of gearrangeerd zijn. Bij het Dwaallicht Festival 2024 speelt Arwen onder meer: Solitude van Ioan Dobrinescu en de Arabische dans uit de Peer Gynt Suite van Edvard Grieg.

Zie ook: www.arwen.nl

Een klein voorproefje:

Richard Verburgt - Dwaallicht Festival 2024

richard verburgt

Richard Verburgt is van Indische komaf, zijn ouders kwamen in 1950 met het gezin vanuit Indonesië naar Nederland. Hij is zelf geboren en getogen in Ermelo. De Indische muziek werd hem met de paplepel ingegeven.

Hij heeft o.a. in het voorprogramma van Kayak, op de radio bij Nieuwe Oogst van Joop van den Ende gespeeld en heeft meegedaan met de TV Soundmixshow van Henny Huisman.

Muziek is zijn passie en zijn aanbod divers. Het bestaat uit luistermuziek die hij met zijn gitaar, mondharmonica en zang ten gehore brengt. Zijn repertoire voor deze avond bestaat uit een aantal Indische liedjes en een mooie mix van Nederlandstalig, folk- en country muziek.

Een klein voorproefje:

Dusty Meadow - Dwaallicht Festival 2024

dusty meadow

Wat hebben Fleetwood Mac, Amy Winehouse en Ilse DeLange met elkaar gemeen? Ze komen allemaal voor in het repertoire van de Ermelose band Dusty Meadow.

Dusty Meadow is opgericht in 1995 met als hoogtepunt een supportact bij de Golden Earring. Zangeres Karin Hogendoorn maakte in 2019 een doorstart met de bassist Micha Tirion en met de komst van gitarist Maarten Jansen is de formatie compleet.

Dusty Meadow speelt covers op eigen wijze en kleurt ze in door zelfgemaakte tracks via de loopstation wat het uniek en eigentijds maakt. Vanwege de ruime ervaring van de muzikanten voelt Dusty Meadow zich op elk podium thuis en is er voor elke gelegenheid een divers repertoire aanwezig om tot een volwaardig programma met goed uitgevoerde muziek te komen.

Een klein voorproefje:

Onderstaand fragment is van zangeres Karin Hogendoorn, hier in Erzsébet Music, tijdens een eerdere editie van het Dwaallicht Festival.

Koop hier uw ticket voor de Haastige Hazen route: 

TICKET KOPEN