opening en sluiting in de dialoog

[Raadhuisplein 4 in Ermelo]

Hodgepodge

[Irish ballads & pub music]

‘Hodgepodge’ is een enthousiaste groep muzikanten, ontstaan uit een stel vrienden die elkaar kennen van het zeezeilen. Vanuit die passie en hun gemeenschappelijke passie voor met name Ierland en het Verenigd Koninkrijk, brengen ze met veel plezier en enthousiasme meeslepende temponummers en fraaie ballads en seasongs uit deze streken ten gehore.

Hodgepodge bestaat uit:

– Jan Willem Bos (banjo, dobro)
– Nico Hagen (trekzak, mondharmonica, zang)
– Henk de Jong (gitaar, mandoline, zang)
– Ger de Greeff (gitaar, zang)
– Evert Veldkamp (slagwerk, fluit, mondharmonica, zang)

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.hodgepodge-harderwijk.nl en:
Hodgepodge op Facebook

Excelsior

[harmonieorkest]

Excelsior is een bruisende muziekvereniging van en voor Ermelo. Excelsior wil op een gezellige manier jong en oud de mogelijkheid bieden om muziek te maken. Naast de concerten die zij zelf organiseren zijn ze als vereniging ook regelmatig van de partij bij activiteiten in Ermelo, zoals Koningsdag, Dodenherdenking en Fête de la Musique.

Excelsior is een vereniging die iedere muzikant iets te bieden heeft. Voor diegene die net is begonnen, is het leerlingenorkest een goede leerschool. Hier worden de eerste beginselen van het muziek maken en het samenspelen in een orkest aangeleerd. Dit orkest vormt tevens een goede opstap naar het jeugdorkest, waarin muzikanten spelen die al enige ervaring hebben. Ook de ervaren muzikant is van harte welkom bij het harmonieorkest.

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.excelsiorermelo.nl en:
Excelsior op Facebook

Daily Folk

[folk]

Daily Folk is begin 2018 opgericht door Jos Jongeling. Samen met nog vijf Ermelose muzikanten brengt hij folk in een heel brede zin van het woord. Daily Folk zal op 31 januari het Dwaallicht Festival afsluiten in theater De Dialoog. Na een zwerftocht langs de verschillende acts van het festival, komt u in de Dialoog ‘thuis’ bij de ambachtelijke muziek van Daily folk uit Ermelo.

Daily Folk bestaat uit:

– Lineke (zang)
– Elvira (zang, percussie)
– Robin (bas)
– Chris (elektrische en akoestische gitaar)
– Ian (mandoline)
– Jos (zang, gitaar, bluesharp)

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.dailyfolk.nl en
Daily Folk op Facebook

zwalkende zwijnen route

Gusanne en Martine

[sopraan en piano]

Gusanne van den Brink en Martine van Veen vormen samen een liedduo en brengen met veel plezier mooie liederen ten gehore! Zij bieden een afwisselend programma met liederen van o.a. Clara Schumann, Gabriel Fauré, en solo piano. 

Gusanne studeerde zang en koordirectie aan verschillende conservatoria. Naast haar uitvoerende werk als sopraansolist, heeft ze een eigen lespraktijk voor zang en piano in Putten en Nijkerk. Verder dirigeert zij een gemengd kamerkoor, mannenkoor en kinderkoor.

Martine studeerde in 1996 af als Uitvoerend Musicus en werkt sindsdien veel samen met koren, zangers en instrumentalisten. Martine heeft in Veenendaal een lespraktijk en werkt bij Muziekschool Scherpenzeel als pianodocente.

Zie ook:

www.gusannevandenbrink.com en www.martinevanveen.nl

Vocal Miles

[pop]

Vocal Miles - Dwaallicht Festival

Het enthousiaste akoestische duo Vocal Miles weet te verrassen met een heerlijke mix van bekende top-40 hits tot old-time classics. Ze schuwen geen genre en weten met hun fijne meerstemmige zang en akoestische gitaarspel elk nummer op eigen wijze te brengen. 

Het duo heeft al heel wat jaren muzikale ervaring opgedaan en is inmiddels ook goed bevriend. Deze ingrediënten maken dat zij perfect op elkaar in kunnen spelen en weten wat hen te doen staat wanneer zij het podium betreden. Hun motto:  “Als het publiek geniet, genieten wij ook!”

Vocal Miles bestaat uit:
– Cor Nijhof
– Anita ten Brink

Een klein voorproefje…

Zie ook: 
vocalmiles.nl en 
Vocal Miles op Facebook

Regina Ederveen

[harp]

Regina Ederveen studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zij heeft verschillende ensembles, o.a. met fluit, orgel en met een woordkunstenaar. Vele cd’s werden reeds uitgebracht met harpmuziek van Regina Ederveen.

Tijdens het Dwaallicht festival speelt Regina een gevarieerd programma op haar gouden pedaalharp. Ze laat de mooiste solo’s horen uit het repertoire. De muziek is licht-klassiek en ook zal er folk muziek te horen zijn op haar Keltische harp. Een bijzondere ontmoeting met de harp die boeit van A tot Z. 

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.reginaederveen.nl en 
Regina op Youtube

wilde wolven route

Esther en Erzsike Kövy

[viool en piano]

De half-Hongaarse zussen Erzsike en Esther Kövy groeiden op in een muzikaal gezin te Harderwijk en spelen al sinds hun vroege jeugd samen. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ze van muziek hun vak maakten.

Beiden hebben het Conservatorium met zeer goed gevolg afgelegd in Utrecht. Zij volgden verschillende masterclasses in het buitenland om zich te specialiseren in de kamermuziek. Hun repertoire op dat gebied is dan ook zeer uitgebreid en breed. Het piano-viool duo speelde o.a. in Hongarije, Rusland en in Tsjechië, Znojmo, de zusterstad van Harderwijk.

Erzsike is pianiste in het Trio Aurora, bestaande uit piano, fagot en fluit. Verder is ze pianodocente in haar woonplaats Utrecht en bij het Houtens Muziek Collectief. Violiste Esther is werkzaam bij het Radio Filharmonisch Orkest en is viooldocente in Utrecht en in Harderwijk. Gezamenlijk vormen zij een veel gevraagd duo dat met veel passie werken van Bach tot Piazolla ten gehore brengt!

Een klein voorproefje…

Erzsébet Music

[folk]

Erzsébet Music brengt haar folkcovers diep vanuit het hart, met aan haar zijde door de wol geverfde muzikanten uit Ermelo!

Op het repertoire van Erzsébet Music staan klassiekers van o.a. The Beatles, Otis Redding, en Rod Stewart, maar ook recentere hits van bijvoorbeeld Adele, Ilse deLange en Danny Vera.

Erzsébet Music:
– Karin Erzsébet (zang)
– Maarten Jansen (gitaar)
– Micha Tirion (bas)

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.erzsebetmusic.nl en
Erzsébet Music op Facebook

Stop Talking

[a capella kwartet]

Stop Talking is een eigengereid dameskwartet, met een breed a capella repertoire. Het publiek staat bij de optredens van dit kwartet centraal, en elk optreden is weer anders, van kerstmarkten tot concerten. In oktober 2018 heeft Stop Talking nog een eigen show opgevoerd.

Na diverse optredens bij Fête de la Musique (Ermelo), en afgelopen zomer bij Struinen in de Tuinen (Harderwijk), kijken de dames nu uit naar deze huiskameroptredens bij het Dwaallicht Festival.

Stop Talking bestaat uit:

– Bettina Hager (bass)
– Martine Stoutjesdijk (lead)
– Marijke Reitsma (bari)
– Carla Leendertse (tenor)

Een klein voorproefje…

Zie ook: 
Stop Talking op Facebook

 

kruipende kevers route

Jorrit Douwes

[klassiek gitaar]

Jorrit Douwes behaalde zijn Masterdiploma aan het Prins Claus Conservatorium. Hij heeft een gevarieerde carrière in de klassieke muziek. Samen met zijn duopartner Sabrina Vlaskalic speelde hij in o.a. Rusland en Indonesië. Ook in de kamermuziek is Jorrit zeer actief. Het repertoire dat Jorrit speelt is een uitgekiende mix van traditionele composities geschreven voor de gitaar.

Als docent is Jorrit toegewijd aan het delen van zijn kennis van de klassieke gitaar door o.a. jonge Nederlandse gitaristen voor te bereiden op het toelatingsexamen van het conservatorium. In 2017 richtte Jorrit de Dutch Guitar Foundation op, een organisatie die zich inzet voor een hoogwaardige gitaarcultuur in Nederland en het opbouwen van een internationaal gitaarnetwerk.

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.dutchguitarfoundation.com

Lyssna

[singer-songwriter]

Alles begint met luisteren… 

“Luisteren is de oorsprong van muziek, zo luidt onze filosofie”, aldus zangeres/liedjesschrijver Marja de Boer en bassist Harm Oosterhof. “Echt luisteren doe je met al je zintuigen. En met je hart.”

De Engelstalige nummers van Lyssna (het Zweedse woord voor luisteren) zorgen voor een optreden vol romantiek, humor en levenslessen. Beleef dit eigen geluid en Lyssna! 

Lyssna bestaat uit:
– Marja de Boer
– Harm Oosterhof

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.lyssna.nl en 
Lyssna op Facebook

Mrs. Jones

[jazzkwartet]

Mrs. Jones is een band die een gezellige en beschaafde sfeer creëert bij elke feestelijke gelegenheid. Het repertoire bestaat uit heerlijke jazzy muziek die ook dansbaar is voor de liefhebbers. Mrs. Jones speelt onder andere jazz standards, ballads, bossanova, easy listening maar ook pittiger swingende muziek.

De bandleden zijn al vele jaren in de muziek werkzaam en brengen derhalve een professioneel stukje muziek.

Mrs. Jones bestaat uit:
– Jaqueline Leeflang (zang)
– Burt Welsh (drums)
– Dennis Offenberg (contrabas)
– John van der Wal (piano)

haastige hazen route

Daniël Snaterse

[piano]

Daniël Snaterse is met zijn 14 jaar de jongste musicus van het Dwaallicht Festival. Al op 8-jarige leeftijd is hij begonnen met pianospelen. In 2015 startte hij met pianolessen in Amersfoort en tegenwoordig volgt hij lessen bij een in Moskou aan het conservatorium opgeleide docente aan de Pianoschool Apeldoorn. Daniël neemt regelmatig deel aan pianoconcoursen. In 2018 won hij de publieksprijs in Lelystad op het Mozartconcours. Bij zijn eerste deelname aan het Prinses Christina Concours Oost (eveneens in 2018) kreeg hij een eervolle vermelding, het concours bestond toen 50 jaar. 

Daniël zijn passie is om een verhaal over te brengen aan het publiek. Zijn doel is uitvoerend pianist worden en studeren aan het conservatorium, maar hij wil eerst het vwo afronden.

Een klein voorproefje…

Bekijk meer filmpjes van Daniël op YouTube.

The Mockingbirds

[singer-songwriter]

The Mockingbirds is een singer-songwriterduo uit Amersfoort, gevormd in 2014 door twee muzikanten die al jaren samen en apart op grote en kleine podia staan. Een vleugje blues, een beetje jazz, een snufje country en veel Amerikaanse folk. Met hun nummers vertolken ze voor iedereen herkenbare gevoelens.

The Mockingbirds zijn:
– Samantha Maddocks (zang, piano)
– Artwin Kreekel (zang, gitaar, piano, mandoline)

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.mockingbirds.nl en
The Mockingbirds op Facebook

Manoesj

[gypsy swing kwartet]

Manoesj speelt muziek uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw, de bloeitijd van de Swing en de ‘Hot Club de France’. De vier musici worden geïnspireerd door de virtuozen Benny Goodman en Django Reinhardt.

Reis mee met Manoesj terug naar de jaren dertig en geniet van heerlijk melancholieke ‘standards’ als Autumn Leaves, Nuages en Moonglow in een aanstekelijk, lichtvoetig en tintelend swingritme.

Manoesj bestaat uit:
– Alexander Stakenburg (sologitaar)
– Maarten Mestrom (klarinet, basklarinet)
– Bas van Domburg (slaggitaar, zang)
– Frans Tunderman (contrabas)

Een klein voorproefje…

Zie ook:
www.manoesj.nl en
Manoesj op Facebook