Haastige Hazen Route 2023

De artiesten:

Met:

  • 2Resonante [populair]
  • Drie Wijzen uit het Oosten [folk]
  • Knoop Ensemble [klassiek]

Prijs per ticket:

 20,00

Uitverkocht

Lees en luister: dit zijn de artiesten van deze route

2Resonate

[populair]

2Resonate is een duo, sinds een aantal jaren druk met het op eigen wijze brengen van bestaande liedjes. Voorzichtig zetten ze ook de eerste stappen in het schrijven van eigen muziek. Het liefst brengen ze de liedjes zo klein mogelijk, begeleid op een pianoe een gitaar, om het doel van het lied zoveel mogelijk naar voren te brengen, maar ook om een intieme sfeer te creëren met het publiek. Samen brengen ze een keur aan liedjes, waarbij de voorkeur ligt bij easy listening, maar ook up-tempo bluesy songs. De optredens lenen zich uitstekend voor een middag/avondvullend programma op een terras of in een kroeg, maar kleine optredens op festivals en markten/braderieën, trouwerijen, recepties, of gebouw/bedrijfsopeningen behoren ook tot de mogelijkheden.

Een klein voorproefje:

Zie ook:
http://www.2resonate.nl
https://www.facebook.com/2resonate

Drie Wijzen uit het Oosten

[folk]

De Drie Wijzen uit het Oosten nemen u mee naar midden-oosterse sferen met de Santoor, Setar en Daf. 

Deze traditionele instrumenten hebben een karakteristieke klank, en visueel is het ook direct duidelijk dat er veel aandacht is besteed aan het maken er van. De drie instrumenten hebben een lange geschiedenis. De Santoor heeft maarliefst 100 snaren en is daarmee bijzonder veelzijdig, de Setar is een 3-snarig instrument dat door de wijze van spelen een breed klankengamma heeft, de Daf (Herbreews voor ‘slaan’) is in verschillende culturen en regio’s gebruikt en de manier van spelen is in elke cultuur anders. 

De Drie Wijzen uit het Oosten laten u deze avond ervaren hoe ieder van de drie instrumenten op zichzelf al een prachtige klank heeft. Maar daarbij ook subliem harmonieert met de andere instrumenten, en de muzikanten zullen u met de combinatie van het bespelen van de drie instrumenten een rondreis van emoties bieden waarin u de instrumenten leert kennen.

Een klein voorproefje:

Knoop Ensemble

[klassiek]

Het Knoop Ensemble speelt sinds 2015 samen, meestal als geheel, maar soms ook in afgeleide samenstellingen. Vanwege de samenstelling (2 violen, contrabas en toetsen) bestaat het repertoire vaak uit werken uit de 18e eeuw (Bach, Vivaldi), maar ook uitstapjes naar andere periodes (Mozart), tot in de 20e en 21e eeuw (Piazzolla, Pärt), worden regelmatig gemaakt.

Regelmatig wordt medewerking verleend aan de zaterdagmiddag inloopconcerten in de Joriskerk in Amersfoort en in de Muzerije in Ermelo.

Op dit dwaallicht festival spelen Alies van der Hoeven (viool) en Jan Mannee (piano). De muziekkeuze voor het dwaallichtfestival is afgestemd op de huiselijke setting.

Haastige Hazen Route - Dwaallichtfestival 2022 Ermelo
Haastige Hazen Route 2023

Uitverkocht